Hoe kiest een man een vrouw?

untitled

Een van de vragen die ik vaak krijg van vrouwen is: waarom verkiest een man de ene vrouw boven de andere? Veel vrouwen denken dat mannen enkel vallen op slank, big boobs en jong. Dit is helemaal niet zo. Enkele factoren die meespelen in de keuze van een man en die je misschien niet zou verwachten.

1/ Sexuele compatibiliteit: hij houdt ervan hoe ze kust, hoe ze beweegt en hoe ze zichzelf uitdrukt. Moet hij aangetrokken zijn tot haar? Ja zeker maar sexuele aantrekkingskracht is niet de doorslaggevende factor voor langetermijn visie met een vrouw. “Some women are fuckable, some are marriable”.

2/ Affectie: vrouwen praten graag over hun emoties, mannen zijn daar niet zo goed in. Een van de belangrijkste manieren waarop een man zijn gevoelens uit is door fysieke aanrakingen. Hij verkiest een vrouw die affectief compatibel is maw de manier en frequentie van aanraken moeten bij hem passen. Een vrouw die graag aanraakt zal hij bekijken als warmer, zachter en zorgzamer.

3/ Familie en vrienden: imago is alles voor een man. Imago naar zijn vrienden en kennissen maar vooral naar familie en gezin toe. Hij wil haar kunnen voorstellen aan vrienden, collega’s en familie en trots zijn op haar. Ze moet makkelijk kunnen inblenden in zijn sociale omgeving.

Een man die de traditionele levensstijl verkiest zal een vrouw kiezen die ook voor kind en gezin gaat. Een man die daar zelf geen belang aan hecht zal kiezen voor een vrouw die dit ook niet wil.

4/ Levensstijl: de ene persoon is al wat socialer dan de andere. In een dating context is dit een niet te onderschatten element. Ik geloof eerder in een match tussen m/v die even sociaal of even weinig sociaal zijn. Als de ene een party animal is en de andere liever rustig thuis blijft wringt dit op termijn. Het sociaal beest zal zich beknot voelen in zijn vrijheid of schuldig voelen dat hij/zij altijd weg is en degene die liever thuis blijft zal op termijn klagen dat de andere nooit thuis is.

5/ Vrijheid: de ene man houdt van zijn vrijheid en wil nog een stukje eigen leven behouden met zijn vrienden (op reis gaan, op stap gaan …); de andere doet het liefst alles samen met zijn partner. De man die erg one to one is zal kiezen voor een vrouw die dit ook is en liever met hem op reis gaat bvb dan met vriendinnen. Ik vind dit persoonlijk een item dat je best vroeg in het dating proces bespreekt want op termijn zal zich dit toch wreken.

Happy dating!

Perla
http://www.b-awesome.be

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.