Waarom zijn mannen bang voor commitment?

template_blog_afbeelding_dating2

Waarom zijn mannen bang voor commitment?”, hoor ik mijn single vriendinnen vaak zeggen.

In se zijn mannen niet bang voor commitment (ik sluit de bad boys hiervan uit), zij zijn even hard op zoek naar liefde als vrouwen. Waar mannen vooral schrik van hebben is hun verlies van vrijheid (gedaan met de voetbalzondagen), seks met 1 partner voor de rest van hun leven (open-minded koppels maken hierin een andere keuze), onstuimige seks die mettertijd verandert in missionarishouding op zondagochtend, te weinig me-time (alleen of met zijn vrienden), een vrouw die stilaan verandert in een zeurpiet, een seksloze relatie eenmaal er kinderen zijn of een ongelukkige relatie/huwelijk tout court.

Mannen die gescheiden vrienden hebben, horen de verhalen hoe slecht een huwelijk kan aflopen en zullen misschien zelf minder geneigd zijn om zich nog te binden. Mannen die enkel single vrienden hebben eveneens, want zo is hij het buitenbeentje.

Als je dit als vrouw weet en beseft, is het aan jou om hem langzaamaan naar jou toe te laten groeien. Bruuskeer en forceer een man niet. Zelfs een man die op zoek is naar een relatie kan je te vroeg wegjagen door hem te pushen. Geef hem tijd. Als een man jou leert kennen, weet hij nog niet of hij verder met je wil. Verwar commitment en seks niet. Een man kan perfect seks hebben met je maar zich toch niet binden. Hij zal zich pas aan je binden als hij in jou iets ziet wat hij nog met niemand heeft gehad, iets wat jou uniek maakt voor hem.

“Hoe weet ik of hij er klaar voor is en hoe lang moet ik wachten?” hoor ik je denken. Wat je zeker nooit mag doen is de “waar staan we nu?-vraag” stellen. Hij gaat ontwijkend antwoorden en je nadien misschien wel niet meer contacteren. Geef een man op zijn minst 6 tot 8 weken om te weten wat hij wil. In die weken doe je alles wat een koppel zou doen (resto, op stap gaan, cinema, seks, citytrips …) maar spreek het woord boyfriend-girlfriend zelf niet uit. Hij is in charge. Dit klinkt erg afwachtend, zeker voor zelfstandige vrouwen die gewend zijn om de touwtjes in handen te nemen, maar laat hem naar jou toekomen. Weet hij het niet na die twee maanden, zeg hem dan wat je voelt en merk je dat het niet wederzijds is, move on. Blijf niet hangen in iets wat geen toekomst biedt. Voor liefde moet je met twee zijn.

Enkele signalen dat hij klaar is voor commitment: hij stelt je voor aan zijn vrienden en familie, hij maakt plannen op korte en lange termijn, hij neemt je mee naar feestjes en stelt je voor als zijn vriendin, hij sluit zijn Tinder en dating profiel af en hij besteedt veel van zijn weekends en vrije momenten met jou. Kijk vooral naar zijn daden, niet naar zijn woorden. Met woorden kan je alles beloven.

Ladies, wees aub niet te opdringerig, niet te aanhankelijk en geef je eigen leven niet voor hem op. Een man valt op een zelfstandige, happy vrouw die veel voor hem zou doen maar zeker niet alles zou opgeven.

Happy dating!

Advertenties

Een gedachte over “Waarom zijn mannen bang voor commitment?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.