Is seks op de eerste date oké?

1-first-date-636

Een van de vragen die ik het meeste krijg van vrouwen is: na hoeveel dates mag ik seks hebben met een man? Ik vind de vraagstelling verkeerd. Er zijn dating coaches die beweren dat je best pas seks hebt na 3 dates. Een van mijn klanten kreeg ooit het advies om te wachten tot 10 dates. Na 7 dates had de man in kwestie haar al gedumpt… Ik geloof niet in cijferregels.

Wat doe je dan best?

Mannen zijn seksuele hypocrieten (sorry guys, maar het is zo). Een man wil seks met een vrouw die hij aantrekkelijk vindt maar geeft ze direct toe, is ze opeens niet meer zo bijzonder. “Als ze met mij direct in bed duikt, zal ze dit met anderen ook doen,” denkt hij bij zichzelf. Hoe vaak je als vrouw dan ook zegt dat je dit normaal niet doet, hij gelooft je toch niet.

Aan de andere kant, ik weet uit persoonlijke ervaring dat als een man gek is op een vrouw, hij al zijn principes overboord gooit, zelfs al gaat alles snel. Mocht ik een man geweest zijn, zou ik niet hypocriet doen. Vrouwen die even losse principes hebben als een man, I love them. Weg met die dubbele standaarden. In se gaat het niet zozeer over wanneer je die eerste seks hebt, het is vooral hoe je je nadien gedraagt naar de man toe. Ik heb het al vaak geschreven. Wees niet clingy, stalk hem niet maar laat hem vooral naar jou toekomen. Als hij je echt wil, komt hij toch. Forceer gewoon niet te veel.

De seksvraag is een populaire vraag. Internet staat vol artikels over seks op de eerste date. Mijn advies is: denk niet aan regels. Seks is niet iets wat je hem toestaat na x aantal dates of als hij genoeg tijd in je heeft geïnvesteerd. Seks is iets waar je beiden naartoe groeit en wil. Seks is geen beloning die jij aan hem geeft. Als je zo redeneert, ga je vaak bedrogen uitkomen.

Het enige waaraan je moet denken vooraleer je seks hebt met hem: heeft hij interesse in mij of in seks? Als je twijfelt, wacht nog even. Als je denkt dat je het antwoord weet: heb seks. Je zal er soms eens naast zitten, maar die emotionele gevolgen moet je dan maar dragen. Of als je dit niet kan, wacht met seks tot je in een relatie bent. De keuze is aan jullie, ladies.

Wat is jouw mening hierover? Mannen, ik hoor graag ook jullie kant.

 

Advertenties

2 gedachtes over “Is seks op de eerste date oké?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.