Wat vrouwen fout doen in relaties

o-NAGGING1-facebook

Als singlecoach ben ik elke dag getuige van hoe leuke, toffe mannen en vrouwen er toch maar niet in slagen om een solide relatie aan te gaan. Ik geloof dat er veel problemen en drama zou kunnen worden vermeden, mochten mannen en vrouwen meer begrip en kennis hebben van hoe verschillend ze wel degelijk zijn. Een man denkt niet als een vrouw en omgekeerd. Dit proberen veranderen is onmogelijk.

Wat doen wij fout?

1. Je hebt geen eigenwaarde en zelfrespect. “Waarom val ik altijd op de verkeerde mannen?” is een veel gehoorde uitspraak. Fout, je valt er niet op, je laat de bad boys toe omdat je denkt dat je niet beter kan krijgen en dat je geen liefde verdient. Zo blijf je eeuwig unhappy single. Beschouw jezelf als Champions League (zonder arrogant te zijn) en wees overtuigd dat je echte liefde verdient. Dit gaat uiteindelijk de juiste man aantrekken.

2. Je gedraagt je als een diva en drama queen. Mannen zijn vrij simpel en direct. Ze zijn gemaakt om dingen op te lossen. Als je iets wil of als er iets je dwars zit, zeg het gewoon. “Is er iets, schat?” “Nee, er is niks”. Dagen later krijgt de man een hoop verwijten over zich heen en hij weet meestal niet eens meer waarover het gaat. Een klein verwend meisje spelen, komt je relatie niet ten goede. Hou het kleine meisje spelen voor een van jullie seksuele rollenspellen als dit jullie opwindt.

3. Vertrouw hem. 100% vertrouwen of niet is mijn motto. Een man wordt happy als hij weet dat je hem vertrouwt en je veilig bij hem voelt. Dit gaat terug naar de oertijd: de man als kostwinner en beschermer van het gezin. Bel of app hem niet constant als hij met zijn vrienden op stap is, kom zeker nooit toe waar hij aan het uitgaan is en controleer zijn telefoon niet. Als hij je toch ooit bedriegt, dan breek je met hem. Zolang er geen vuiltje aan de lucht is, vertrouw je hem volledig. Ik weet dat wonden uit het verleden je in het heden kunnen beïnvloeden, maar je nieuwe partner mag de zondebok niet zijn.

4. Verander hem niet. De ideale relatie gaat over compatibiliteit. Je kan niet in alles matchen of dezelfde ideeën of smaak hebben. Aanvaard de persoon voor wie hij is. Je hebt voor hem gekozen als persoon, niet als een project om aan te werken. Waar ik wel voorstander van ben, is iemand bijsturen qua looks. Als zijn kledingstijl op niks trekt, koop dan af en toe iets wat jij leuk vindt maar doe dit langzaamaan. Sommige mannen gaan defensief reageren, anderen gaan je dankbaar zijn.

5. Last but not least: stop met zagen! Nu gaan jullie zeggen: “hij maakt van mij een zeurpiet!” Dat kan en ik wil mannen niet oneindig ophemelen maar sommige vrouwen zijn gewoon nooit tevreden. Ze hebben op alles commentaar wat hij doet of zegt. Niks is goed genoeg. Op die manier gaat je man zich nooit geapprecieerd voelen. Wees niet verrast dat hij je op een dag verlaat voor een vrouw die naar hem kijkt alsof hij God zelve is…

Voor jullie me beschuldigen dat enkel de vrouw de oorzaak is van break ups, ik schrijf binnenkort een column over wat mannen fout doen in een relatie. Benieuwd welke lijst het langste is!

Happy Dating!

Advertenties

Een gedachte over “Wat vrouwen fout doen in relaties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.