Types die je absoluut moet vermijden

2

Daten is lastig. Soms lijkt het alsof er geen goede mannen of vrouwen meer zijn of dat de goede allemaal bezet zijn. Het is een trial and error proces. De beste manier om te weten welk type bij je past, is ervaren wie helemaal niet bij je past.

Om je verdriet en pijn te besparen, geef ik alvast een aantal types mee die je sowieso moet vermijden, no questions asked. Dit geldt zowel voor mannen als voor vrouwen.

1. Het ‘ik ben het middelpunt van alles’ type

Deze persoon is meer met zichzelf bezig dan met jou en jouw geluk. Alles draait om hem/haar, hij/zij heeft over alles een duidelijke mening en wil altijd gelijk hebben. Niemand verandert in se maar een beetje flexibiliteit en compromissen durven sluiten, zijn essentiële ingrediënten voor een succesvolle relatie.

2. De ja-knikker

Dit type is het tegenovergestelde van type 1. Deze persoon is té flexibel en heeft geen eigen visie of mening. Hij/zij past zich steeds aan aan wat jij wilt en vertrouwt op jou voor elke beslissing. Boring as hell, maar ook erg energieslopend want jij moet alles regelen en beslissen. Je hebt geen sparringpartner, gewoon een ja-knikker.

3. De controlefreak

Voorzichtig met dit type want in het begin komt deze persoon over als bezorgd, attent en ondersteunend. Dit is een type dat jou wil veranderen in wat hij/zij wil. Jouw mening zal er op termijn niet meer toe doen. Deze persoon beslist en controleert alles. Een type dat de ander in een kooitje wil steken.

4. De zeurpiet

Ken je van die mensen die klagen en zagen over alles? Alles is slecht en alles is negatief. Weglopen van zo’n type, want je zal er op termijn door besmet worden. Sommigen denken dat ze door hun optimistische houding de andere positiever kunnen maken. Steek er je energie niet in want het werkt niet. Zelfs de grootste positieveling zal op termijn negatiever worden qua houding. Vermijden dus en je best omringen met positief ingestelde mensen om gelukkig te zijn en blijven.

5. Het afhankelijke type

Volgens mij moet je eerst gelukkig zijn met jezelf om met twee happy te kunnen zijn. Jammer genoeg zoeken veel mensen het geluk bij een ander. Je creëert hierdoor een afhankelijkheidsrelatie die de ene erg kwetsbaar maakt. Je maakt je eigen geluk afhankelijk van de ander. De andere ervaart eveneens een enorme druk. Zulke relaties zijn niet houdbaar op termijn, dus begin er niet aan.

6. De gold digger

Deze term wordt ten onrechte meestal voor vrouwen gebruikt. Er zijn ook mannen die een partner zoeken voor het geld en de financiële zekerheid. Materiële stabiliteit is belangrijk in een relatie maar beide partners leveren hun bijdrage in een gezonde relatie. Het kan gebeuren dat de ene partner bijvoorbeeld zijn of haar job kwijtraakt maar dit is tijdelijk. De ene partner die op kosten leeft van de andere is een ongezonde situatie.

7. De geweldenaar

Mentaal of fysiek misbruik, daar bestaat geen excuus voor. Wees alert voor opvliegende, impulsieve types die makkelijk kwaad of woedend worden. Agressie mag je nooit tolereren, hoe vaak deze persoon ook zijn/haar excuses aanbiedt. Zoek op tijd hulp als je er zelf niet uitgeraakt, want zo’n relatie kan je tekenen voor de rest van je leven.

Gezonde en evenwichtige relaties gaan over liefde, vriendschap en respect. Een collega datingcoach zei ooit: “A good relationship is easy. If it is not easy, it is not that good.”

We blijven vaak te lang vastzitten in een toxische relatie. We blijven maar geloven dat de andere zal veranderen of verbeteren als je elkaar maar graag genoeg ziet. Not! Mensen veranderen niet. De enige die iets kan veranderen ben jijzelf, maar dan moet je het ook echt willen.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.