Hij ziet jou als een goede vriendin. Jij wil meer. Wat nu?

Manners-tekenen-van-de-friendzone-1-600x494

In mijn blogpost voor Vijf “Hoe geraak ik uit de friendzone?” had ik het er al eens over. Jij bent verliefd op je beste vriend maar hij ziet jou enkel als een goede vriendin. Wat nu? Dit is een lastige situatie vandaar dat ik er nog eens een blogpost aan wijdt. Herhaling is de beste leermeester πŸ™‚

Jullie komen goed overeen, het klikt op veel vlakken maar van romantiek is er geen sprake. In jouw hoofd en verbeelding zijn jullie al samen, getrouwd, grote bruiloft, hond en tuin erbij. Hij ziet jou als de perfecte buddy, zijn soulmate met wie hij geen seks heeft. Frustrerend, niet? Nog frustrerender wordt het als hij vertelt over zijn dates en even worse, hij heeft een nieuwe leuke vrouw leren kennen op wie hij stapelverliefd is. Jij bent de goede vriendin en luistert naar zijn verhalen over haar en hoe fantastisch ze wel is. Vanbinnen sterf je een beetje maar je toont geen emotie en zeker geen jaloezie.

Als het even mis gaat tussen hem en haar ben je een luisterend oor en steun je hem zodat het weer goed kan komen tussen hen. Hij heeft op dit moment voor haar gekozen en niet voor jou. Jij hoeft jezelf niet te verkopen aan hem. Als hij echt bij jou wil zijn, was dit al gebeurd. Hij kiest niet voor jou als the girlfriend voor diverse redenen: zij is fysiek meer zijn ding, zij is nieuw en fris in zijn leven (jou kent hij al een tijdje) en zij kent hem niet zo goed als jij … Bij haar moet hij nog inspanningen leveren, bij jou is alles vertrouwd.

Mannen die uit een break-up komen of die veel relatiebagage meedragen, zullen dankbaar zijn voor een goede vriendin als jij maar de nieuwe gf is voor hem komaf maken met het verleden. Iets nieuws, iets fris en sprankelends. Hoe vaak jij er ook bent voor hem en hoe vaak je ook luistert naar zijn verhalen en gezeur soms, zij betekent een break van de miserie die hij heeft meegemaakt. Loop niet in de valkuil van nodeloos kritiek op haar te leveren. Hij zal dit niet begrijpen, jij die altijd zo begripvol bent. Wees “objectief” en wijs zowel op haar sterke als minder sterke kanten. Een man doet toch wat hij wil, hij zal zijn eigen conclusie wel trekken over haar.

Wat kan jij dan best doen? Hoe moeilijk het ook is, wees blij dat je iemand als hem in je leven hebt als vriend. Goede vrienden zijn dun gezaaid. Het liefst zou je soms het contact volledig verbreken maar je weet dat jullie elkaar gaan missen. Een korte periode van afstand kan wel helpen om je hoofd te clearen. De kans dat hij op een dag wakker wordt en beseft dat jij de vrouw van zijn leven bent, is erg klein maar als je geen contact meer hebt, is de kans sowieso nihil.

Belangrijker echter is: date, date, date. Het heeft geen nut om op hem te wachten. Leid je leven en ontmoet andere mannen. Wie weet kom je de man van je leven tegen. Vertel over je dates tegen je beste vriend maar niet met het doel om hem jaloers te maken. Als hij jou stimuleert om op date te gaan, dan weet je dat hij nooit voor jou zou gekozen hebben. Als het hem toch iets doet, zal je het snel merken.

Play it cool, leid je leven en wees blij met jullie vriendschap. Liefde moet van twee kanten komen. Als het niet zo is, dan blijf je gewoon vrienden.

Happy dating!

Perla

www.b-awesome.be

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.