Spelen mannen spelletjes?

12393854_f520

“Hallo Perla, ik heb een drietal maand gedatet met F.. Hij is leuk, grappig, intelligent, de seks is goed en het klikt eigenlijk wel. Na drie maand liet hij weten dat hij niet klaar is voor een relatie. Ik was erg ontgoocheld maar heb je advies gevolgd in je blogposts en hem laten gaan. Ik heb alle contact verbroken. Na enkele dagen begon hij opnieuw te app’en, stond hij aan mijn deur, wou hij dingen samen doen etc. Wat moet ik hiervan denken? Waarom spelen mannen spelletjes? Kunnen ze niet eens eerlijk zijn en zeggen wat ze willen?”

Lisa

Beste Lisa,

Ben je klaar voor mijn antwoord?

Mannen spelen geen spelletjes, ik herhaal, ze spelen geen spelletjes. Ik weet dat je me niet gelooft. Let me explain en starten met een werkbare definitie van “playing games”: intentionally manipulating someone to keep him/her guessing and off-balance. De nuance ligt in het woord “intentionally”. Dit zou betekenen dat in Lisa’s geval haar boyfriend haar opzettelijk pijn doet. Mannen zijn geen wezens van een andere planeet die naar hier gekomen zijn om vrouwen te kwetsen en in de war te brengen. Het betekent gewoon dat het zelf niet weten, ze zijn in de war. We zijn allemaal maar mensen, met goodies en baddies. Waarom hij gemengde signalen uitzendt? Omdat hij zelf mixed up is vanbinnen.

Is Lisa hierdoor in de war? Jazeker. Moet Lisa dit pikken? Nee.

Hoe ga je om met mannen die het eigenlijk niet goed weten en jou hierdoor verwarren? Drie tips:
1/ Geen contact meer. Wat ben je met een man die het zelf niet weet? Niks. Een man die bij je wil zijn, weet dit al na 2 tot 6 weken max. Je wil niks half, je wil een volledige relatie, alles erop en eraan.

2/ Verwijt hem niks maar kies gewoon niet voor hem. Als je dit gedrag toelaat, zal hij gewoon verder doen hoe hij bezig is. Iemand die je 1x per week ziet is niks voor jou. Een man die jou echt wil zal er alles aan doen om bij je te zijn. Loslaten is mijn advies.

3/ Laat de misvatting van spelletjes spelen los. Mannen vinden een vrouw leuk, mannen hebben seks, en soms is dit met een en dezelfde vrouw. Daarom speelt hij geen spelletje omdat hij seks heeft met jou of omdat hij schommelt tussen commitment en zijn vrijheid. Hij is gewoon zelf in de war of hij weet niet wat hij daadwerkelijk wil. Jij hoeft niet te wachten tot hij het wel weet. Loslaten.

Happy Dating!

Perla

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.