Kies voor iemand die ook voor jou kiest

Ooit op date geweest of een relatie gehad met een man die alles had van op je mentale checklist: knap, intelligent, succesvol, grappig en goed van karakter? Zalig gevoel he, dit klinkt als pure liefde. Er is één keerzijde: hij voelt niet hetzelfde voor jou als jij voor hem.

Als dating coach heb ik maar 1 tip: loslaten en uitkijken naar een liefde die wederzijds is. Wacht aub niet op iets wat toch niet zal gebeuren. Je gaat jaren van je leven verspillen en nadien spijt hebben.

Waarom blijven we hangen in zo’n type “relatie”? Simpel, omdat het alternatief bijlange niet zo aanlokkelijk is. Weer alleen, weer op zoek naar iemand nieuws, weer online daten en weer triest zijn. Dan nog liever blijven hangen in iets zonder toekomst. Zolang je maar niet alleen bent. So wrong!

Hetzelfde overkomt mannen trouwens: maanden of jaren hebben ze een crush op hun beste vriendin die hem al lang gefriendzoned heeft. Hij hoopt echter nog altijd dat ze op een dag tot inzicht gaat komen en beseffen dat hij haar droomprins is. Stop dreaming please!

Een man en vrouw die voor elkaar kiezen, kiezen dan ook echt voor elkaar en zijn daar open en eerlijk over. No games.

Het zit gewoon in onze masochistische natuur om een beetje te moeten afzien voor iemand. Als het te makkelijk gaat willen we het niet. Een man die heel snel heel open is over zijn gevoelens voor jou, is te easy. Dit is niet uitdagend genoeg; je wil een beetje moeten vechten voor je man.  Onbereikbaarheid is aantrekkelijk.

Hetzelfde geldt voor mannen: een vrouw die op date 1 haar liefde verklaart is een no go. Hij zal uiteindelijk kiezen voor een vrouw voor wie hij moeite moet doen en die zijn jagersinstinct aanwakkert.

Dat mag, maar zorg voor een zekere rust in een relatie: gemoedsrust, passie, liefde en het gevoel dat alles naturel verloopt. Er zal altijd wel iemand knapper, leuker, sexier … zijn dan je partner. Dit geldt voor jou ook trouwens 🙂

Denk aan wat je langetermijn met iemand kan opbouwen omdat je dezelfde waarden en visie in het leven hebt. Over de kleine dingen sluit je dan maar compromissen …

Happy Dating!
Perla

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.