Hoe voorkomen dat social media je relatie kapot maken?

template_blog_afbeelding_mannenfoutdoeninrelatie

“Social media hebben mijn relatie kapotgemaakt!”. Zo kwam een van mijn nieuwe coachees binnengestoven vorige week. En deze klant is niet de enige die dit zegt. Ik hoor dit meer en meer. Mijn antwoord is altijd hetzelfde: het ligt niet aan Facebook, Twitter etc, jullie beiden hebben een rol gespeeld in de breakup. Als een relatie sterk genoeg is, kan daar niks of niemand tussen komen. Aan verleidingen moet je leren weerstaan en vooral beseffen wie je partner is en wat hij/zij voor je betekent.

Enkele tips om een break-up dankzij social media te voorkomen:
1/ Curiosity nearly killed the cat: het is oh zo verleidelijk om exen of klasgenoten van vroeger op te zoeken via Facebook. Dit mag en kan zeker maar laat het bij een kijkje nemen op hun profiel. Contacten leggen kan eveneens maar ken je grenzen. Wees eerlijk tegen je partner hierover en doe niks in het geheim. Dit zal enkel achterdocht opwekken.

2/ Wees “bezet” in real life maar ook op social media: iedereen weet dat social media een datingpool is. Wees eerlijk over je status. Je hoeft het niet van de daken te schreeuwen dat je een relatie hebt maar wees wel duidelijk. Een sterke relatie gaat verstandig om met verleidingen.

3/ Geloof niet in je eigen hype: likes, retweets, comments krijgen is super leuk maar wees niet te geflatteerd. De meeste “friends” op Facebook bvb zijn mensen die je nooit irl ziet. Dus al die likes zijn nice maar zeggen niet veel. Als je meer geflatteerd bent door likes van vreemden dan appreciatie van je partner, dan is er iets goed mis.

4/ Wees niet constant online: als je hele dagen online bent, durf je dan eens vragen te stellen hoe goed het gezelschap tussen jullie beiden nog is. Praten, communiceren, seks, samen tijd doorbrengen is toch veel plezanter dan social mediaën?

Social media zijn niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Doe het met mate en verlies vooral de noden van je partner niet uit het oog. Hoeveel vriendjes ook online zijn en statussen posten, je partner komt op de eerste plaats.

Mijn advies: deel je login en passwoord met van je accounts. Zo is er geen reden tot achterdocht.

Perla

 

Advertenties

Een gedachte over “Hoe voorkomen dat social media je relatie kapot maken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.