Hoe herken je foute signalen tijdens een date?

Wanneer je net begint te daten met iemand, is het goed om kritisch te zijn en foute signalen op te vangen. “Ignore the positives, believe the negatives” is een van de tips die ik aan mijn klanten meegeef. In het begin lijkt alles rozegeur en maneschijn en het is ook goed om te genieten van de verliefdheidsrush, maar …. er zijn een aantal “red flags” om op te letten.

Ik heb het niet over witte sokken, haar – en kledingstijl die jouw smaak niet zijn etc. Nee, fundamentele dealbreakers waarover jij moet beslissen of je ermee doorgaat of ermee kapt.

1/ Geen support: een van de meest fundamentele aspecten van een relatie is elkaar steunen, no matter what. Als je bvb  beslist om van job te veranderen en je droom achterna te gaan, verwacht je van je partner steun hierin. Je hebt geen partner nodig die je hierover uitlacht en dit ziet als een van je bevliegingen. Hij/zij mag kritisch zijn, maar niet negatief en destructief. Een partner die constant kritiek geeft op alles wat je doet en zegt, dumpen die handel.

2/ Geen commitment: ofwel kies je voor elkaar ofwel niet. Er is geen middenweg hierin. M/v die af en toe maar willen afspreken, je op termijn niet betrekken in hun leven, familie en vrienden, zijn geen relatiemateriaal. Iemand die volledig voor je gaat, wil dit tonen aan de buitenwereld. Je bent geen puppet die te pas en te onpas mee naar buiten mag. Als je twee à drie jaar samen bent en er is nog nooit gesproken over trouwen of samenwonen, denk dan nog eens na. Het is perfect mogelijk dat jullie beiden dit niet willlen en daarin overeenkomen. Het wordt lastig als beiden verschillende verwachtingen hebben. Mijn advies: vraag tijdens een van de eerste dates al hoe hij/zij tov trouwen, kids etc staat. Dan weet je dit tenminste van in het begin.

3/ Andere partner in het spel: iemand die nog in een relatie zit maar toch gek is op jou maar toch niet uiteen gaat met zijn huidige partner: dumpen. Zeg zoiets als: “ik heb begrip voor de situatie. Als je ooit weer vrijgezel bent, laat het me weten. Ik zal zien of ik dan nog vrij ben en interesse heb in je”. Laat hem of haar niet van beide walletjes eten. Hoe easy het ook lijkt om met een niet-beschikbare m/v te daten (je behoudt je vrijheid …), het is killing na een tijdje. Voor je het weet, stem je je leven af op hem of haar.

Dit zijn een aantal zaken om op te letten in het begin. Wil je meer weten of zit je zelf in een relatie waar een aantal red flags zijn opgedoken? Let me know …

Happy Dating!
Perla

http://www.events4singles.be

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.