Vanavond niet, schat

Weet je nog de avonden en nachten dat je als vrijgezel op zoek ging naar sex ? Je had geen vaste relatie dus hing de mate van bevrediging af van je scoorkansen die ene avond. Ik heb veel mannen zien afdruipen na talloze pogingen bij meiden die too hard to get speelden. Als vrouw lijkt het makkelijker om te “scoren” als ik de verhalen van mijn single vriendinnen hoor.

Nu jaren later heb je een vaste vriend(in) en is sex geen jachtterrein meer maar steeds binnen bereik. Althans dat denk je. Ook al eens de woorden “Vanavond niet, schat” gehoord als partner ? Hebben we minder zin in sex na al die jaren samen ?

Ik ben een fervente Cosmopolitan, Flair, Elle, Feeling … lezeres. Er gaat geen editie voorbij of er wordt wel een of ander artikel gepubliceerd over het gemiddeld aantal keren sex per week dat koppels hebben. Diegenen die beweren dat ze het 2 à 3 keer per week doen zijn volgens mij leugenaars. Praat maar eens met vrienden en kennissen en ze zullen zeggen 2 à 3 keer per maand, als ze eerlijk zijn. Waarschijnlijk willen we meer, maar stress, kids, sociaal leven, omstandigheden … doen er ons minder tijd voor vrijmaken.

Mijn ervaring leert me dat tijd vrijmaken essentieel is voor een gezond sexleven. Misschien denk je nu : “dit klinkt wel erg gepland”? Wees eerlijk, hoe spontaan is je sexleven nog na een aantal jaren samen ? Hoeveel koppels slagen erin om een aantal avonden per week samen door te brengen? De kans op spontane sex is meestal het grootst als je met verlof bent en alle vormen van stress en drukte kan vermijden. Niet toevallig dat veel vrouwen zwanger geraken na een ontspannen vakantie …

Te moe, ergernissen naar elkaar toe, een affaire … zorgen ervoor dat we minder zin hebben en al eens durven zeggen “Vanavond niet, schat”. Niettemin, te dikwijls geen zin hebben, is ook gevaarlijk. De verleidingen van het vreemdgaan loeren om de hoek. Zin in sex kan je creëren door voorspel, massage, lieve woordjes, aandacht … Door het simpelweg te doen wakker je de passie en de lust aan. Een vluggertje kan ook leuk zijn, het hoeft niet altijd marathonsex te zijn.

Het hangt af als koppel hoe belangrijk sex voor jullie is. Er zijn koppels die perfect gelukkig zijn maar een broer-zus relatie hebben. De geborgenheid en de vriendschap primeren boven sex. Elk zijn keuze. Zolang je je er beiden maar goed bij voelt.

Happy Dating!
Perla

PS : Geen zin in sex ? Een dagelijks glas granaatappel verhoogt het niveau van het hormoon testosteron en dus ook het libido van zowel mannen als vrouwen.

 

Advertenties

3 gedachtes over “Vanavond niet, schat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.