Men’s talk: waarom ik haar niet op een tweede date vroeg

Het leuke aan mijn vak is dat ik dagelijks met mannen in contact kom. Ik leer elke dag nog bij hoe zij over vrouwen denken. Onlangs had ik een aantal gesprekken met mannen over een van de meest gestelde dating vragen door vrouwen: “Waarom enkel first dates en nadien niks meer?” In deze blog onthullen mannen wat de redenen zijn.

1/ Geen gemeenschappelijke interesses:
“Ik wilde praten over Games of Thrones, zij over Mother’s Day. Dit was maar een van de convo’s die niet vlot gingen. Er was eigenlijk niks dat we samen zouden kunnen doen, eten of van genieten.” (Nick B., 29)

2/ Er was geen “jacht”:
“We hadden seks op de eerste date. Zij stuurde veel berichten nadien en nam te vaak initiatief om af te spreken. Voor mij was dit niet boeiend. Ik hoefde niet te “jagen”, geen moeite te doen om haar voor me te winnen. Dit was too easy. Moderne vrouwen jagen teveel achter een man en dit is verwarrend voor ons.” (Geert J., 34)

3/ Keuze genoeg:
“Ik ben sinds kort single. Ik sta op dating sites, gebruik Tinder en ga naar single feestjes. Ik ga elke avond op date met iemand anders. Keuze genoeg dus. Als ze op de eerste date niet direct boeit, hoeft een tweede date niet.” (Jan V., 31)

4/ Andere look dan op foto:
“Ze zag er helemaal anders uit dan op haar foto’s en haar persoonlijkheid was veel interessanter toen we chatten dan irl. Ik voelde me erg beetgenomen en dan hoefde het voor mij niet meer.” (Joachim B., 29)

5/ Geen bedanking:
“Toen de rekening kwam – en die was vrij hoog – haalde ze helemaal haar portefeuille niet boven. Ik zou niet aanvaard hebben dat ze de helft betaalde, maar doen alsof van haar kant, was beter geweest. Ze heeft me zelfs niet bedankt voor het etentje.” (Koen V., 38)

6/ Golddigger:
“Het was gauw duidelijk dat ze op zoek was naar een man met geld. Ze vertelde over haar moeilijke financiële situatie en vroeg hoeveel ik verdiende. Grappig maar zielig terzelfdertijd.” (Kristof B., 45)

7/ Politiek:
“Mij kan het niet schelen welke politieke overtuiging je hebt. Zij beging echter de fout om erover te beginnen op een eerste date. Erger nog, zij wilde per se gelijk halen en mij overtuigen om van mening te veranderen. Thanks, but no thanks.” (Mathias V., 33)

Misschien vond jij date 1 wel geslaagd en vroeg je je af waarom hij “verdween”. Hier heb je alvast enkele antwoorden. Leer ervan en move on. De volgende date lukt vast en zeker wel 🙂

Happy dating!

Perla

http://www.b-awesome.be

 

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.