Weg met het concept man/vrouw …!

Mijn microbe en fascinatie voor relaties, liefde en daten is begonnen toen ik 16 jaar was. De boeken die mij toen geïnspireerd en geënthousiasmeerd hebben zijn de bestsellers van John Gray: alle varianten op het thema dat mannen van Mars zijn en vrouwen van Venus.

Nu 25 jaar later heeft John Gray een nieuw boek uit: Voorbij Mars & Venus, een vernieuwde visie op het man en vrouw zijn. Een visie die beter bij mijn kijk op relaties tussen mannen en vrouwen heden ten dage aansluit. Toen ik het boek las, hoorde ik precies mezelf praten … Dringend tijd om aan mijn eigen boek te beginnen, heb ik nog maar eens beseft.

Ik ben van mening dat we vandaag niet meer over het concept m/v mogen spreken. Biologisch wel, maar niet meer vanuit rol, energie en aanpak. Ik spreek in mijn workshops over mannelijke en vrouwelijke energie en eigenschappen.

Vrouwen zijn nauwelijks meer financieel afhankelijk van mannen en moderne mannen schuwen een grote rol in de opvoeding en huishouding niet meer. De grens tussen m/v is aan het vervagen. We kunnen beter praten over mannelijke en vrouwelijke energie/eigenschappen.

Waar mannelijke energie staat voor DOEN, voor daadkracht, initiatief, oplossingsgerichtheid en logica; staat vrouwelijke energie voor ZIJN, zachtheid, zorgzaamheid en emotie. Dit zie je vandaag heel sterk in de maatschappij. Er zijn heel veel vrouwen met mannelijke energie (de vrouwen met ballen aan hun lijf) en heel wat mannen met vrouwelijke eigenschappen (de zachtere, zorgzame man die wij als ladies ten onrechte pussies noemen).

Dit creëert heel wat verwarring in relaties … Ik zou hier uren over kunnen schrijven maar dit zal ik bewaren voor in mijn boek en mijn workshops op zondag. De boodschap die ik in dit artikel wil meegeven? De beste match is tussen YIN en YANG. Wie merkt dat hij of zij eerder mannelijk van energie is, is het best met een vrouwelijk energetische partner en omgekeerd.

Of als je bvb als vrouw veel mannelijke eigenschappen hebt, maar je wil toch een mannelijke man, ga je moeten leren om je vrouwelijkheid te omhelzen. Your inner goddess.

Als je als man een vrouwelijke vrouw wil maar je bent zelf vrouwelijk van energie, ga je iets meer in je mannelijke energie moeten gaan. Je inner hero omhelzen of zoals ik het steeds zeg: Be James Bond.

Ik nodig jullie om eens naar een van mijn Lazy Sunday workshops te komen. Dit thema is een van mijn favoriete gespreksonderwerpen, naast hechtingsstijlen, als een van de basisprincipes voor het vinden van de juiste partner.

Altijd welkom!

Perla

Fb pagina: Perla Van Belle Coaching & Speaking, voor alle workshops.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.