Prille liefde is kwetsbaar

De eerste 3 maand van een relatie zijn erg kwetsbaar en verwarrend soms. De relatiedip zoals we die noemen komt voor in elke relatie maar als het zo vroeg is, kan je ernstig twijfelen over de haal -en houdbaarheid van je prille liefde. Past hij/zij bij me? Kunnen we samen een toekomst opbouwen? Zullen mijn vrienden hem/haar leuk genoeg vinden? Wat zal mijn familie vinden? Dit zijn allemaal vragen die in je kunnen opkomen.

Liefde heeft tijd nodig. Als je elkaar leert kennen zijn er twee werelden die elkaar ontmoeten. Elk heeft zijn verleden, zijn rugzak met goodies en badies. De eerste dates ben je overweldigd door lust en aantrekking. Na enkele maanden reality kicks in. Dit is goed want je moet uiteindelijk met de realiteit verder, niet met een rozebrilbeeld.

Sommige partners verbinden zich sneller dan de andere, spreken sneller “ik zie je graag” uit of maken toekomstplannen. De andere partner kan dit als beklemmend of te snel gaan ervaren en heeft dan de neiging om de relatie on hold te zetten of zich weg te trekken. De andere begrijpt dit dan weer niet en wordt onzeker. Zo kunnen lastige en verwarrende situaties ontstaan.

Mijn advies: neem jullie tijd, ga niet te snel, er is nog een heel leven voor je. Zolang je je goed voelt bij elkaar, compatibel bent, er aantrekking is, de seks goed is en je voelt dat je je maatje hebt gevonden, twijfel dan niet. De ene heeft meer tijd nodig dan de andere en liefde is net elkaar respecteren hierin.

Geef niet zomaar op want met de volgende ga je net hetzelfde meemaken. Het gras is niet groener aan de andere kant; het is en blijft gras.

Blijf daarentegen niet hangen in een relatie die wrong aanvoelt of waarin je blijft om niet alleen te hoeven zijn. Wees dan even een happy single en voor je het weet kom je opnieuw iemand leuks tegen. Het leven is vol verrassingen.

Happy dating!

PS The Dating Academy biedt love coaching aan voor prille liefdeskoppels. Klik hier voor meer info

 

 

 

 

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.